free website templates
Mobirise

Releasehistorik

Vi arbetar hårt med att hela tiden förbättra vår bildbankstjänst. Våra kunder ger oss löpande såväl ris som ros och en hel del bra tips på hur en bra bildbank kan bli ännu bättre. 

Ett par gånger per år mynnar all feedback ut i en ny release. Nedan listar vi de förändringar varje release innehåller.

Release 2.88

2020-06-15

Typ av förändringTitelBeskrivning
FörbättringSingle sign-onGenom vår integration med ert Active Directory (AD) kan vi nu erbjuda single sign-on som ger era användare en smidigare åtkomst till PixFlowPro. Sedan tidigare erbjuder vi inloggning via Google och Facebook.
Ny funktionEget lagringskonto i AzureMånga organisationer vill säkerställa åtkomsten till sitt egna digitala material, och undvika att lägga ut det hos tredje part. Genom att vi nu kan erbjuda våra kunder egna lagringskonton i Azure har ni hela tiden full kontroll över ert material.
Visar poster (

Release 2.87

2020-03-08

Typ av förändringTitelBeskrivning
FörbättringEnklare begänsa åtkomstGenom att tildela en bild en åtkomstroll har du enkelt möjlighet att begränsa åtkomsten till delar av er bildbank. 
Ny funktionVisa attribut under avancerad sökningNu kan man själv styra vilka attribut som ska visas under Avancerad filtrering då man söker efter bilder.
Visar poster (

Release 2.86

2019-02-21

Typ av förändring Titel Beskrivning
FörbättringUrsprungligt fildatumFörutom uppladdningsdatum har många kunder efterfrågat att kunna se ursprungligt fildatum (för bilder när bilden är tagen), det kan man nu och det går även att filterera på detta datum.
Ny funktionBehåller fildatumDå en bild laddas ned behålls numera ursprungligt fildatum.
Ny funktionFria nyckelordNu loggar vi vem som laddat ned en viss bild, som administratör kan du lätt få fram en lista på användare som laddat ned en viss, eller ett urval av bilder. Praktiskt om du t ex vill återkalla användandet av en bild.
Ny funktionEgna listorNu kan du spara bilder i personliga listor. Smart är också att du kan markera flera bilder samtidigt och spara i en lista. Till skillnad från attributen så ser inte andra användare dina personliga listor. 
Showing entries (filtered from total entries)

Release 2.85

2019-01-27

Typ av förändring Titel Beskrivning
FörbättringSorteringNu kan du sortera sökresultatet efter vilket attributvärde som helst, men även de fria nyckelorden, och metadata fält såsom filnamn, uppladdad datum, uppladdad av användare etc. Självklart behåller den sorteringsordningen du valt till nästa gång du loggar in.
FörbättringSöka datumintervallNu kan du ange ett datumintervall på uppladdningsdatum och ursprungligt fildatum
FörbättringKompaktare bildvisningSökresultatet med bilder visas nu kompaktare, knapparna för att kommentera och visa attribut tar lite mindre plats.
FörbättringKommentarNu ser du enkelt om det finns en kommentar på en fil, utan att du behöver klicka på "Visa kommentar"
FörbättringMarkera bilderNu finns en ikon i, överst i mitten, på miniatyrbilden, som du klickar på för att markera bilder för att t ex ladda ned flera bilder på en gång.
FörbättringUppladdad av som listaVill du filtrera fram bilder uppladdade av en viss person kan du enkelt välja från en drop-down lista i Avancerad sökning
FörbättringBehåller fildatumDå en bild laddas ned behålls numera ursprungligt fildatum.
FörbättringBeskär i ny tabIkonen uppe i högra hörnet på miniatyrbilden ger dig möjlighet att beskära bilden innan nedladdning, länken öppnas numera i en egen tab, vilket gör att du behåller ditt filtrerade urval, praktiskt om du vill beskära flera bilder i aktuellt urval innan nedladdning.
Showing entries (filtered from total entries)

Release 2.84

2019-01-18

Typ av förändring Titel Beskrivning
FörbättringBildurvalStartsidan i PixFlowPro, där man söker efter bilder, har fått ett uppdaterat utseende. Överst har du fritextsökningen, många användare söker först och främst bilder utifrån fritexten. Attribut som användare vanligtvis inte söker utifrån kan nu läggas i Avancerad sök (som är ihopdragen från början) - här ligger nu även metadatafält såsom filnamn, storlek, uppladdningsdatum, storlek osv. Resultatet är ett enklare och renare sökformulär.
FörbättringSortering av attributvärdenAttributvärden sorteras numera i bokstavsordning i listrutorna, tidigare visas de i samma ordning som de registrerades.
FörbättringTilldela extern åtkomstI och med införandet av åtkomstroller i release 2.83, har vi nu förenklat möjligheten att bjuda in externa användare i PixFlowPro. Det sker på samma sätt som "vanliga" användare - eftersom du har möjlighet att tilldela åkomstroll och aktivitetsroll till användare så kan man på så sätt begränsa åtkomsten för externa användare.
Showing entries (filtered from total entries)

Release 2.83

2018-12-21

Typ av förändring Titel Beskrivning
Ny funktionBeskär bilderNu kan man beskära bilden innan man laddar ned den på sin dator, klicka på ikonen upp i högra hörnet på miniatyrbilden.
Ny funktionMinitatyrbild på tif bilderDen klarar nu även att skapa miniatyrbild för TIFF bilder, även på större bilder i detta format.
Ny funktionIntroduktionstext för nya användareNu syns ett menyalternativ Intro, där hittar användarna kortfattad info för att använda PixFlowPro. Texten kan ni själva editera (visst tålamod krävs), i menyn Administration
Showing entries (filtered from total entries)

Release 2.82

2018-11-18

Typ av förändring Titel Beskrivning
FörbättringÅtkomstroller Åtkomstroll införs - Nu kan du tilldela en användare en åtkomst roll, taggar du sedan bilden med samma åtkomstroll kommer användaren åt bilen. Filer som inte är taggade med åtkomstroll har ingen åtkomstbegränsning och kan ses av samtliga användare oavsett vilken åtkomstroll de har. Kom ihåg att alla användare ser alla bilder om du inte begränsat åkomst med åtkomstroll.
Ny funktionProportionerlig storleksändringAnge 0 som bredd eller höjd i formatinställningen (menyn Administration) för att skala bilden proportionerligt vid storleksändring.
Ny funktionFria nyckelordNu kan du ange fria nyckelord till varje bild, ett bra komplement till de styrda attributen som bilderna kan taggas med. Självklart kan du också söka på de fria nyckelorden då du vill hitta en viss bild.
Showing entries (filtered from total entries)

Kontakta oss

Fyll i nedan kontaktformulär så kontaktar vi dig direkt.

Adress

Hesselmans Torg 5
131 54  NACKA

Kontakta oss 

Email: info@informia.se                   
Tfn: + 46 8 411 29 00

Feedback

Vi tar tacksamt emot tips på förbättringar, frågor eller klagomål - allt som gör vår tjänst bättre för dig som kund!